Skip links

Обуки

dnm

Билјана Донева – предавање на тема Основи на планинарење

За безбедно движење по планините, потребна е едукација на планинарите. Овој период од годината е идеален да научиме нешто повеќе за основните, елементарни потреби кога се подготвуваме да одиме на планина. Едно такво предавање ни подготви Билјана Донева, член во ДПС “ Лисец ”, планинар,

dnm

„Together Stronger for Inclusive Europe“ организиран од CET Platform Macedonia / ЦЕТ платформа Македонија.

Прв ден дисеминација на проектот „Together Stronger for Inclusive Europe“ организиран од CET Platform Macedonia / ЦЕТ платформа Македонија. На обуката учествуваа 19 младински работници од Италија, Хрватска, Кипар, Литванија, Македонија, Романија, Шпанија и Шведска. 👉Денес учесничката во овој проект и наш член Евгенија Донева

dnm

„Младинско учество, локален младински совет и улогата на ЛМС во заедницата“ – Girl Up Shtip и NECI NMK

„Младинско учество, локален младински совет и улогата на ЛМС во заедницата“ во организација на Girl Up Shtip и NECI NMK  28.02 и 01.03.2022 Многу охрабрени млади со желби за позитивни промени! Проширени знаења во врска со младинскиот активизам и младинско учество, иницирање на кампањи ,

dnm

“КОМПАС” – работилници 1 и 2 јуни 2021

На 1 и 2 јуни во просториите на ОУК Дом на Млади - Штип беа одржани првите 2 работилници од "КОМПАС" програма која се состои од 6 работилници во Штип, Струмица и Пробиштип како дел од проектот "КОМПАС" спроведувана од Linking, Engagement, Advocacy and Development—Master

dnm

Network for European Citizenship and Identity North Macedonia – NECI NMK

Денеска во наша организација се одржа дискусија со останатите активни младински здруженија од нашата локална заедница Извиднички одред ЕКВИНОКС и Girl up Club Shtip. Разговараме за младинскиот активизам во нашата локална заедница и затоа колкав е интересот на младите да учествуваат во активности кои се

dnm

NECI Motive Talk

Одбележuвање на годишнината од нашето постоење преку една вечерна дружба на успешни и мотивирачки животни приказни. Секој кој е дел од нашиот тим има една заедничка цел успех, колективен и индивидуален развој. Како наш гостин го имаме човекот кој стана синоним за мотивација, а неговите