Skip links

Ликовна уметност

dnm

“Колонија на различностите” – 2023

Ликовна работилница - "Колонија на различностите" која ќе се одржи по четврти пат од 20 до 22.11.2023 во просториите на ОУК Дом на млади - Штип, под менторство на: Ристе Мицевски - Ликовен уметник и Борче Петровски - Дефектолог. Работилниците за изработка на делата ќе

dnm

Изложба на учениците од СОУ „Јане Сандански“ – Штип

По повод 66 години од основањето на СОУ "Јане Сандански" - Штип, Ве покануваме да присуствувате на изложба каде ќе бидат изложени уметнички дела креирани од нашите ученици. Отварањето на изложбата ќе се одржи на 18-ти април во 12:00 часот во малата сала во ОУК

dnm

Откривање на мурал на Божидар Симоновски

Откривање на мурал на Божидар Симоновски. 08. Ноември. 16:00 часот. Откривање на муралот од страна на Божидар Симоновски и Елена Поповска автор на муралот. Соло настап на Божидар Јорданов за врема на откривањето на муралот. 17:00 часот. Настап на Hot Line Band - мала сала

dnm

Колонија на различностите 22′

Ликовна работилница - "Колонија на различностите" која ќе се одржи од 19 до 21.09.2021. Во просториите на ОУК Дом на млади - Штип, под менторство на Ристе Мицевски - Ликовен уметник и Борче Петровски - Дефектолог. На 21.09. (среда) со почеток од 19:00 часот ќе

dnm

Ликовна изложба – “Класичното и современото, проткаено со митолошки мотиви”

Ликовна изложба - "Класичното и современото, проткаено со митолошки мотиви" - 06.04.2022 година. Автентично ликовно претставување на студентите од Ликовната Академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип Ментор: Вонреден професор м-р Јордан Ефремов

dnm

Непредвидлива пролет- Изложба на отворено

Штипско културно лето, 35то по ред, продолжува во вторник 14.07.2020 со почеток во 20:30 Изложба на отворено, мурал на фасада од ДНМ и изложба на скулптури на Ѓорѓе Јовановиќ "Ѓорѓе Јовановиќ (Скопје, 1980) дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје (2003). Има реализирано повеќе

dnm

Авторефрлексија низ игра – Дарко Аницин

Авторефлексија низ игра-Дарко Аницин „Моето мото и инспирација се сѐ поголемиот тренд на разни психопојави со кои се соочува современиот свет, а во последно време тоа е стресот. Со моите дела упатувам порака до човештвото дека со секоја авторефлексија низ игра се надминува стресот. Колоритската

dnm

Камп на различностите – Колонија на различностите

ДОКОЛКУ ИМАШ ДАРБА ЗА ЦРТАЊЕ И СИ НА ВОЗРАСТ ОД 8 ДО 16 ГОДИНИ ПРИЈАВИ СЕ : Fb/ Дом на млади , Инстаграм/ Dom_na_mladi_stip Повикот е отворен до 09.09.2019г Бројот е ограничен на учесници затоа што е предвидено секој учесник да добие свои материјали за