Skip links

Литература

dnm

Промоција на книга – Културолошки точки на Македонија од м-р Александар Јорданоски

Со оглед на долгогодишниот ангажман на Александар Јорданоски во институции кои се грижат за наследството, материјално и нематеријално, управуваат со него и креираат политики за негово функционирање во сите сфери на општествениот живот, оваа збирка негови текстови претставува ориентир кој треба да се консултира во

dnm

Промоција на книгата „Радоста на постоењето“ од Симона Петреска

Писателката Симона Петреска во Домот на млади, ќе одржи промоција на својата прва книга "Радоста на постоењето" на 05.10.2023 (четврток) со почеток од 19:30 часот. За книгата таа вели дека мотив ѝ бил нејзиниот личен развој, а нејзиното искуство го преточува на хартија, оставајќи простор

dnm

Промоција на стихозбирка “Поетски поздрав на чет’рсе”

Промоција на стихозбирката "Поетски поздрав на Чет'рсе" која се одржува по девети пат, девета година по ред, во соработка со здружението на граѓани литературен клуб "Искра" - Штип. 22.03.2023 (среда) почеток 14:30 часот Влезот е слободен

dnm

Промоција на Книга – „Полуотворено“ од авторот Милан Чекрџин – Цеф

Промоција на книгата "Полуотворено" на Милан Чекрџин, музичар, организатор на DIY настани од Зрењанин, тур-менаџер, кој во 2014-та добива 3 ипол годишна затворска казна заради поседување на недозволени супстанци во неговиот дом. Книгата е всушност затворски дневник од неговиот престој во полуотвореното одделение во Сремска

dnm

Промоција на книгата “Од компетентност до комплетност” од Киро Јорданов

Промоција на книгата „Од Компетентност до Комплетност“ од авторот Киро Јорданов. Книгата претставува прирачник за преживување на наставници. Во издание на Арс Ламина. Книгата е посветена и им служи на сите наставници, идни наставници, родители и сите кои сакаат одблизу да се запознаат со образованието

dnm

Во чест на поетот – 20.04.2021

На 20.04.2021 година Штип ќе го чествува големото поетско дело на поетот, револуционер и општественик Ацо Шопов. Роден е во Штип на 20 декември 1923 година, починал во Скопје на 20 април пред 39 години (1982). Иако ги живееме деновите на социјална дистанца со многу