Skip links

Настани

dnm

Промоција на книга – Културолошки точки на Македонија од м-р Александар Јорданоски

Со оглед на долгогодишниот ангажман на Александар Јорданоски во институции кои се грижат за наследството, материјално и нематеријално, управуваат со него и креираат политики за негово функционирање во сите сфери на општествениот живот, оваа збирка негови текстови претставува ориентир кој треба да се консултира во

dnm

МакРап сесии во Дом на млади – Штип

МакРап Сесии сезона 2 том 4! Караванот продолжува во градот кој уште во 90тите имаше 10тина рап бендови кои дрмаа низ цела МКД, во Домот во кој имало безброј журки и фестивали, каде рапот уште живее - Штип!!! @domnamladishtip 🎙️ Hosts: • Ace KN x

dnm

ДНМ НОСТАЛГИЈА со Јасмин Бенд

ДНМ НОСТАЛГИЈА настаните продолжуваат и оваа сезона. Да се потсетиме на звуците кои ќе ве вратат во времето. ЈАСМИН БЕНД и LOCAL DRIVE во ДОМ НА МЛАДИ - ШТИП влезница 100 денари.

dnm

Лица на револуцијата: Изложба на необјавени портрети на македонски револуционери

„Лица на револуцијата: Внатрешната Македонска Револуционерна Организација низ фотографии, 1893 - 1934“, изложба која со својот прониклив наслов, ветува дека ќебиде повеќе од патување низ минатото. Станува збор за револуционерно истражување на едно клучно поглавје во македонската историја, со досега необјавени фотографии од илинденската епопеја,

dnm

“Колонија на различностите” – 2023

Ликовна работилница - "Колонија на различностите" која ќе се одржи по четврти пат од 20 до 22.11.2023 во просториите на ОУК Дом на млади - Штип, под менторство на: Ристе Мицевски - Ликовен уметник и Борче Петровски - Дефектолог. Работилниците за изработка на делата ќе

dnm

Концерт на „Парусион Груп“ во ОУК Дом на млади – Штип

Концерт на Парушн Груп 07 октомври 2023 Влез 200 мкд Македонскиот џез-состав „Парусион груп“ (Parussion group), на 7 октомври, сабота во 21 часот, во „Дом на млади“ во Штип, најавуваат уште еден концерт за вистинските љубители на квалитетниот модерен звук. Како инструменталисти учествуваат врвните уметници

dnm

Промоција на книгата „Радоста на постоењето“ од Симона Петреска

Писателката Симона Петреска во Домот на млади, ќе одржи промоција на својата прва книга "Радоста на постоењето" на 05.10.2023 (четврток) со почеток од 19:30 часот. За книгата таа вели дека мотив ѝ бил нејзиниот личен развој, а нејзиното искуство го преточува на хартија, оставајќи простор

dnm

Астибо Џез Фестива 2023

Астибо Џез Фестивал, во организација на Дом на Млади - Штип, 11. издание. 19.09.2023 година, (вторник) со почеток во 20:00 часот. Настапуваат: Skopje Jazz Inc Гоце Стевсковски Квинтет Влатко Стефановски Трио влезници на: https://tickets.domnamladi.mk