Skip links

Драмска уметност

dnm

Којзнае зошто? – Театарска претстава

Додека нашиот протагонист контемплира под огромното пространство на темното небо, неговата осаменост е прекршена со ненадеен прекин. Мала фигура, едвај видлива во слабата светлина, очајно го стега за раката - малото девојче, заматено од дождовниот превез, го потсетува за кревкоста на меѓучовечкиот контакт. Режисер: Дамјан

dnm

Рудолф и Елф – Новогодишна детска претстава

Детска новогодишна претстава, во која дечињата ќе имаат можност да се дружат со најатрактивните новогодишни ликови Рудолф, Елф, Дедо Мраз и Снежната Кралица. Дојдете и да им помогнеме на Рудолф и Елф да ја променат приказната за Снежната Кралица за таа повторно да стане добра!

dnm

„ГЛУМиЦИ“ – Театарска претстава

Во ДНМ за прв пат ќе биде одиграна победничката претстава од минатогодишниот 47. МОТ фестивал - „Глумици” во изведба на „Артопија“. Претставата говори за театарот и за сите оние во него, како и за неговото позиционирање во светот, за сето она за што се мечтае,

dnm

“Voliš li me” – театарска претстава

"Voliš li me" - театарска претстава На 24.11.2022 год. (четврток) со почеток од 19:00 часот, ве каниме на едно прекрасно уживање со дивата Весна Томинац Матачиќ и Жига Чамерник, членови на EXIT театарот од Загреб. Настанот се реализира во соработка со Заедницата на Хрвати "Либертас"

dnm

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип!

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип! Ново изненадување од Замрзнатиот Петко и 5+ Фамилија, проследено со многу музика, игра и дружење, ве очекуваат на СЛАДОЛЕНД – мини-турнејата на Петко и 5+ БЕНД, која ќе се одржи во Штип. По повод

dnm

Театарска претстава “Поштарот”

Театарска претстава "Поштарот" по истоимениот текст на Трајче Кацаров За време на ручекот што Даница го подготвила по повод пензионирањето на нејзиниот маж-Поштарот, се појавува човек кој наполно го менува животниот ритам на брачната двојака. После половина децинија заеднички живот, Даница, се запознава со вистинскиот

dnm

„Од сон до реалност“ едукативно – истражувачки проект, креативни работилници за театар

Почнуваме со нови театарски работилници за деца 🎉 🎭 По успешната реализација на проектот, „Од игра до театар“ во 2021 година, продолжуваме со нови работилници. „Од сон до реалност“ е едукативно - истражувачки проект кој низ форма на креативни работилници за театар, има за цел