Skip links

Фотографија

dnm

Лица на револуцијата: Изложба на необјавени портрети на македонски револуционери

„Лица на револуцијата: Внатрешната Македонска Револуционерна Организација низ фотографии, 1893 - 1934“, изложба која со својот прониклив наслов, ветува дека ќебиде повеќе од патување низ минатото. Станува збор за револуционерно истражување на едно клучно поглавје во македонската историја, со досега необјавени фотографии од илинденската епопеја,

dnm

Работилница за фотографија – архитектурата и убавините на Штип

Работилница за фотографија - архотектурата и убавините на Штип. 23, 24, 25 ноември, почеток 12:00 часот. Проектот – работилница за фотографија е предвидено да се реализира во неколку фази. Првата фаза е тридневна работилница, од кои во првите два дена ќе се одржат во просториите

dnm

ШКЛ21′ – Изложба на фотографии – ФКК “Ванчо Прќе”

ШКЛ21' - Изложба на фотографии - ФКК "Ванчо Прке" Изложба на членовите на ФКК ВАНЧО ПРКЕ ШТИП: Зоран Здравев; Тоше Ристов; Тоши Трајчев; Биљана Кошарска; Михаил Бутнејски; Маја Крстевска Коларова; Глориа Малинова. На изложбата може да се видат фотографии со повеќе мотиви во кои секој

dnm

„Огледало“ – Самостојна изложба на уметнички фотографии од Маја Рамона Крстевска

„Огледало“ Самостојна изложба на уметнички фотографии од Маја Рамона Крстевска 11 (четврток). 02. 2021г почеток во 19 : 30h Маја Рамона професор по македонски јазик и македоснка книжевност. Живеe и работи во Штип. Нејзиното име го поврзуваат со повеќе уметности како: фотографија, пишување поезија, пеење,