Skip links

Билјана Донева – предавање на тема Основи на планинарење

За безбедно движење по планините, потребна е едукација на планинарите.
Овој период од годината е идеален да научиме нешто повеќе за основните, елементарни
потреби кога се подготвуваме да одиме на планина.
Едно такво предавање ни подготви Билјана Донева, член во ДПС “ Лисец ”, планинар,
ентузијаст и иден планинарски водич.
Се препорачува за сите оние кои сакаат да дознаат повеќе за опремата, опасностите и
ориентацијата при подготовка на една планинарска акција.
Место: ДОМ НА МЛАДИ
Старт: 19 часот
Ден : Петок 16 декември
Време: 60 минути
Тема: Ориентација во планинарењето
Предавач: Билјана Донева

Leave a comment