Skip links

Обуки

dnm

“HIP HOP: Beyond Beats and Rhymes”

📸 Last night, the American Corner Shtip in collaboration with Дом на млади Штип held an exclusive screening of "HIP HOP: Beyond Beats and Rhymes". 🎬 The documentary takes us on a journey through the origins of hip hop culture and its impact on youth

dnm

Прослава на светскиот ден на извидниците – ИО Еквинокс

Денес во Дом на Млади се оддржа Централна прослава на светскиот ден на извидниците. ИО Еквинокс од Штип беа домаќини на овој убав настан. Во склоп на настанот се оддржа и крводарителска акција, изложба на стари реквизити и фотографии, и други активности.

dnm

II Научна медицинска работилница од областа на хирургијата

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА УШТЕ ЕДНА НАУЧНА МЕДИЦИНСКА РАБОТИЛНИЦA 🙌Ни претставува огромна чест и задоволство што во текот на оваа година, СОМА заедно со ФСС (ФМН-УГД) ја организираше својата II Научна медицинска работилница од областа на хирургијата. ✅Настанот беше организиран од студентите на ФМН при УГД-Штип и

dnm

Работилница: Парадоксот на социјалните медиуми: Навигација во лажни вести во светот на дигитално учество.

08.05.2023 (понеделник) Работилница: Парадоксот на социјалните медиуми: Навигација во лажни вести во светот на дигитално учество. Оваа работилница е продукт на обуката од која беа дел нашите членови Баже Коцев и Петар Златков во организацијa Coalition of youth organizations SEGA како дел од проектот „Дигитално

dnm

Викенд дружење на работилницата за пишување на Мотивационо писм – во соработка со NECI NMK

Викенд дружење на работилницата за пишување на Мотивационо писмо. На ден 29.04.2023 година се одржа втората работилница од циклусот работилници кои ќе следат во идниот период, циклусот работилници се дел од проектот Направи чекор! Едукатор : Сандра Ташкова 🎯Целата на проектот е да се зајакнат

dnm

Билјана Донева – предавање на тема Основи на планинарење

За безбедно движење по планините, потребна е едукација на планинарите. Овој период од годината е идеален да научиме нешто повеќе за основните, елементарни потреби кога се подготвуваме да одиме на планина. Едно такво предавање ни подготви Билјана Донева, член во ДПС “ Лисец ”, планинар,

dnm

„Together Stronger for Inclusive Europe“ организиран од CET Platform Macedonia / ЦЕТ платформа Македонија.

Прв ден дисеминација на проектот „Together Stronger for Inclusive Europe“ организиран од CET Platform Macedonia / ЦЕТ платформа Македонија. На обуката учествуваа 19 младински работници од Италија, Хрватска, Кипар, Литванија, Македонија, Романија, Шпанија и Шведска. 👉Денес учесничката во овој проект и наш член Евгенија Донева

dnm

„Младинско учество, локален младински совет и улогата на ЛМС во заедницата“ – Girl Up Shtip и NECI NMK

„Младинско учество, локален младински совет и улогата на ЛМС во заедницата“ во организација на Girl Up Shtip и NECI NMK  28.02 и 01.03.2022 Многу охрабрени млади со желби за позитивни промени! Проширени знаења во врска со младинскиот активизам и младинско учество, иницирање на кампањи ,

dnm

“КОМПАС” – работилници 1 и 2 јуни 2021

На 1 и 2 јуни во просториите на ОУК Дом на Млади - Штип беа одржани првите 2 работилници од "КОМПАС" програма која се состои од 6 работилници во Штип, Струмица и Пробиштип како дел од проектот "КОМПАС" спроведувана од Linking, Engagement, Advocacy and Development—Master