Skip links

Музика

dnm

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип!

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип! Ново изненадување од Замрзнатиот Петко и 5+ Фамилија, проследено со многу музика, игра и дружење, ве очекуваат на СЛАДОЛЕНД – мини-турнејата на Петко и 5+ БЕНД, која ќе се одржи во Штип. По повод

dnm

Концерт – Македонски Брас Квинтет 13.06.2022

Концерт на Македонски Брас Квинтет 13.06.2022 (понеделник) 19:30 часот. Влезот е слободен. Македонскиот Брас Квинтет е состав оформен во 2017 та година како иницијатива за музицирање во најпознатиот формат за камерна музика за лимените инструменти. Во составот членуваат: Aлександар Златески – прва труба (прва труба

dnm

Dejan Arsov @ Dom na Mladi by DROPKICK DOPE

This is a live set by Dejan Arsov at Dom na Mladi, Shtip, Macedonia. Dropkick Dope Entertainment, формирано од страна на Лазар Сотиров и Ѓорѓи Јованов од Неготино, кои започнаа со работа пред една година со изработка на диџеј сетови со цел да ја промовираат

dnm

Астибо Џез Фестивал 21′ – 07 и 08 септември

Астибо Џез Фестивал 21' - 7 и 8 септември на големата летна сцена во ОУК Дом на млади - Штип. 7 септември (вторник): - Зулу 3.4 - Cuckoo Rack (кукурек) 8 септември (среда): - Еквинокс - Георги Шарески Квартет