Skip links

Театарска претстава “Поштарот”

Театарска претстава “Поштарот” по истоимениот текст на Трајче Кацаров

За време на ручекот што Даница го подготвила по повод пензионирањето на нејзиниот маж-Поштарот, се појавува човек кој наполно го менува животниот ритам на брачната двојака. После половина децинија заеднички живот, Даница, се запознава со вистинскиот лик на својот маж-Поштарот.

Играат:
Поштарот – Благој Чоревски –Чоре
Даница – Марија Кондовска
Дојденецот – Игор Ѓеорѓиев

Проектот е подржан од министерството за култрура на Р.С. Македонија, по конкурсот за програма од национален интерес за 2022 година.

Влезница: 100 ден.
Резервации билетите на тел: 032/394-243, 070/575-039

Leave a comment