Skip links

Којзнае зошто? – Театарска претстава

Додека нашиот протагонист контемплира под огромното пространство на темното небо,
неговата осаменост е прекршена со ненадеен прекин. Мала фигура, едвај видлива во слабата светлина,
очајно го стега за раката – малото девојче, заматено од дождовниот превез,
го потсетува за кревкоста на меѓучовечкиот контакт.

Режисер: Дамјан Читкушев (@dmjchtkshv )
Актер: Ане Блажовски (@aneblazovski )
Претставата е работена по расказот на Ф.М. Достоевски
во копродукција на здружение КУПОЛА и Дом на млади – Штип
влезница 🎟️250мкд

Leave a comment