Skip links

Музика

dnm

Промоција на книга – Елементарна теорија на музиката

Промоција на првата авторска книга „Елементарна теорија на музиката“ од Љупчо Ѓорѓијев која што претставува учебно помагало пред се за учениците од основните музички училишта, но и воведно дело за сите оние кои сакаат да се занимаваат со музика и да ја проучуваат. За авторот

dnm

Ехо од минатото – Промоција на студиски албум

ПРОМОЦИЈА НА НОВ СТУДИСКИ АЛБУМ од Доц. Д-р Горанчо Ангелов, Музичка академија, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип СРЕДА 17.02.2021 Г ПОЧЕТОК 19:30h Народните музички инструменти како оставштина градена и негувана со векови наназад од нашите предци претставуваат значаен сегмент во градењето на музичката традиција. Како

dnm

New year stream – 31.12.2020

Дом на млади - Штип, со светски онлајн дочек на Новата 2021-ва година Домот на млади вечерва организира онлајн диџеј забава, која изгледа навистина светски. Сите забави што ги посведочивме во 2020та година, беа онлајн – па да ја завршиме и испратиме како што е

dnm

Lucent – Промоција на рок албум 31.07.2020

Штипско културно лето, 35то по ред, промоција на нов рок албум. 31.07.2020 со почеток во 22:00ч. "Lucent" e македонски дум рок бенд кој е формиран во 2018г Бендот го сочинуваат - Sakh ( guitar,vokal) - Goran (bass) Сесијни музичари: - Filip Jezdic (drums) - Aleksandar

dnm

Зулу 3.4 – Џез концерт – ШКЛ20′

Промоција на нов албум. Зулу 3.4 е инструментален бенд од Скопје, формиран во март 2018 година, од страна на тројца џез ентузијасти, чија цел е преку фузија на различни стилови да создадат уникатен звук и да внесат свежина на македонската музичка сцена. Бендот се состои

dnm

„Сергеј Михајлов“ Saxophone Quartet – Концерт

„Сергеј Михајлов“ Saxophone Quartet - Концерт На програмата се дела од : Juan R.Arias, Maurice Ravel, Pedro Iturralde, Herbie Hanckok... Настапуваат: -Горан кавраков -Славица Деспотова -Даме Камчев -Никола Темелков

dnm

Nino Mancini – Промоција на албум

Сабота 18.07.2020 со почеток во 20:00. Ве покануваме на промоција на авторски албум од областа на електронската музика на младиот автор Ненад Манчев -Nino Mancini. ШКЛ20 -Музика на новата генерација Ninno Mancini is a Macedonian born DJ and producer who has been musically raised between

dnm

Поетско – музичка вечер

Поетско - музичка вечер ОСТАНИ ВО ДОМОТ на млади Почеток: 20 дo 22 часот Среда 24.06.2020г Live & Recorded Stream Учествуваат : 1. Мила Кралева и Симона Наскова (наградени на конкурсот за краток научно – фантастичен расказ) 2. Искра Постолова и Божидар Доневски (поезија од