Skip links

Колонија на различностите 22′

Ликовна работилница – “Колонија на различностите” која ќе се одржи од 19 до 21.09.2021. Во просториите на ОУК Дом на млади – Штип, под менторство на Ристе Мицевски – Ликовен уметник и Борче Петровски – Дефектолог.
На 21.09. (среда) со почеток од 19:00 часот ќе се одржи изложба на која ќе бидат изложени изработените дела од страна на учесниците во колонијата.
Проектот “Колонија на различностите” е подржан од Министерството за култура по конкурсот за програма од национален интерес за 2022 година во областа на проекти од визуелните уметности, архитектурата и дизајнот.

Leave a comment