Skip links

„Огледало“ – Самостојна изложба на уметнички фотографии од Маја Рамона Крстевска

„Огледало“ Самостојна изложба на уметнички фотографии од Маја Рамона Крстевска
11 (четврток). 02. 2021г почеток во 19 : 30h

Маја Рамона професор по македонски јазик и македоснка книжевност. Живеe и работи во Штип. Нејзиното име го поврзуваат со повеќе уметности како: фотографија, пишување поезија, пеење, иако нејзина професионална определба е токму литературата таа својата пасија кон уметничката фотографија ја гаи трпеливо преку нејзините изложби кои ги имала.
Маја со своите
САМОСТОЈНИ ИЗЛОЖБИ:
СИНЕСТЕЗИЈА;
ПРИКАЗНА ЗА ЕДЕН ТРОМБОНИСТ;
ЗАПОЗНАЈ МЕ НА ЅИДОТ;
ШКЛ НИЗ ОБЈЕКТИВОТ НА МАЈА РАМОНА;
ЈАС ФОТОГРАФИИ – РЕИЗЛОЖБА; и последната ОГЛЕДАЛО ни раскажува приказна која е уникатна самата за себе и испреплетена помеѓу пишаното и фотографијата кои даваат уникатен поглед на животот и не потикнува одново да го размислуваме и обмислуваме.

Таа исто така работи и на збирки поезија, покрај уметничката фотографија. Од нејзиниот опус и ја преставуваме последната збирка од фотографи насловени како „Огледало“. Постојат многу работи за Маја но најдобро е тоа да се види што таа ни има доловено преку својот објектив.

Leave a comment