Skip links

International Jazz Day 2023

30-ти Април е прогласен за меѓународниот ден на џез музиката. Предлогот на познатиот џезер Херби Хенкок во 2013-та година го прифати и генералната секретарка на УНЕСКО, Ирина Бокова. Меѓународниот ден на џезот треба да се потенцира, да се даде поддршка и потпора на обединувачките атрибути на музиката и во целиот ден да се слават овие настани и активности на 30 Април, секоја година.
По тој повод ОУК Дом на млади – Штип организира концерт
кој ќе се одржи на 27.04.2023 (четврток) со почеток од 21:00 часот.
Настапуваат Saso Popovski Trio ft Oilivier Samouillan (FR)
Maksimovski United

ВЛЕЗОТ Е СЛОБОДЕН

Leave a comment