Skip links

“Кајмак” – филм на Милчо Манчевски

Премиерна проекција на новиот филм на Милчо Манчевски“Кајмак”.

проекции на:
17.11.2022. (четврток)
18.11.2022 (петок),
22.11.2022 (вторник)
29.11.2022 (вторник)
07.12.2022 (среда)

Почеток 20:00 часот.
Влезница: 200 ден.
Резервации на билети на 032/394-243

Содржина на филмот:
Две семејства си ја бараат среќата – пристојни на почетокот, среќни на крајот.

Актери:
Сара Климоска, Камка Тоциновски, Александар Микиќ, Симона Спировска, Ана Стојановска, Филип Трајковиќ

Режисер и сценарист:
Милчо Манчевски

Времетраење:
1 час 46 минути

Копродукција меѓу:
Македонија, Данска, Холандија и Хрватска, со поддршка на Еуримаж

Година на продукција:
2022

Жанр:
црна комедија

Leave a comment