Skip links

Патувачко кино СИНЕДЕЈС

Патувачко кино СИНЕДЕЈС
ОУК Дом на млади – Штип
Влезот е слободен.

24 јуни, 20.30 часот [петок]
PAW LAW, режија Тамара Котевска [краток филм]
ATLAS, режија Алесандро Тонда
Дискусија со присутна публика со проф. Тања Милошевска, Факултет за социологија УКИМ
Модератор на дискусија: Јована Ѓорѓиовска, платформа за театарска и филмска критика

25 јуни, 20.30 часот [сабота]
СЕВЕРЕН ПОЛ, реж. Марија Апчевска [краток филм]
SPACE BOY, режија Оливер Пару
Дискусија си присутна публика со Радан Митровиќ, Скопско астрономско друштво
Модератор на дискусија: Јована Ѓорѓиовска од Гледај.мк, платформа за театарска и филмска критика

Leave a comment