Skip links

Промоција на млад поет, поетеса Павлина Атанасова

Промоција на првата стихозбирка на Павлина Атанасова – “Големата прегратка”
промотори: Јулијана Величковска и Снежана Стојчевска

09.09.2020 (среда) почеток 19:30 часот
ОУК Дом на млади – Штип
Летна сцена на отворено.

Павлина Атанасова е родена на 20.9.1993 година во Штип. Дипломирала на Економскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“. Пишува поезија и кратки раскази. Застапена е во изборот поезија „Метрички карван“ за 2019 година. Нејзини песни и раскази биле објавени во неколку дневни и периодични списанија. Учествувала на 32-то издание на „Поетска Ноќ во Велестово“ за 2020 година. Големата прегратка е нејзина прва стихозбирка и е во издание на ПНВ Публикации.

Leave a comment