Skip links

Vine & Love

Kласичниот гитарист Кристијан Волчев доаѓа во Штип на настанот “Vine & Love” – „Лозници и Љубов” кој ќе се одржи по повод Св. Трифун и St. Valentines Day.
Настанот ќе се одржи во „Дом На Млади” – Штип, каде публиката ќе има можност да ужива во музиката на Кристијан Волчев, придружен од Антоние Весковски на перкусии. Покрај неговиот авторски материал, тој ќе ги одсвири неговите реаражмани на македонските фолклорни песни „Со маки сум се родила” и „Јовано Јованке”.

Leave a comment