Skip links

„Моите љубовни јадови“ Театарска Претстава (Р.Србија)ШКЛ19

„Моите љубовни јадови“ Театарска Претстава (Р.Србија) Народно позориште „Бора Стакнкович“ – 18.07.2019
Оваa претстава на духовит начин го опишува живот една жена во поодминати години, која е во потрагата за маж. Таа дава се од себе да го пронајде. Таа се нарекува “прабабадевојка”, оди по свадба на пријатели, но и секогаш е прва во фаќање на сите бидермаери и секогаш пее од мака …
АДАПТАЦИЈА И РЕЖИЈА: ИВАН ТОМАШЕВИЧ
Игра:Жетица Дејанович
Сценографија: Иван Томашевич
Костим: Жетица Дејанович
Избор Музика: Иван Томашевич, Жетица Дејанович
Дизајн плаката: Милан Михајлович

Leave a comment