Skip links

Книжевно матине со Игор Крајчев

Игор Крајчев (Велес, 24 септември 1981) е македонски писател на епска фантастика. Тој е првиот македонски писател кој го воведува и го популаризира жанрот епска фантастика, која е особено значајна и популарна во останатите земји. Крајчев е добитник на Деветоноемвриско признание за афирмација на литературата и е перспективен македонски писател.
Творештво
2005 – Реалности – збирка модернистичка поезија
2007 – Воини и херои – епско-фантастичен роман (2012, второ издание)
2008 – Монографија по повод 150 годишнина од постоењето на Велешката гимназија (коавтор)
2009 – Три секунди – психолошки роман
2015 – Круг полу круг – збирка модернистичка поезија

Leave a comment