Skip links

Настани

dnm

Музика на новата генерација ШКЛ 2019

Четврток 25.07.2019г поч:21:30ч Влез: Слободен “Музика на новата грнерација’’ е настан кој има за цел пред штипската јавност и ги представи новите музичари копозитори и артисти кои се занимаваат со поп - рок музика во нашиот град.

dnm

CUCKOO RACK (BOOPERS) Jazz Quintet live @ SKL 2019

Во рамки на “Штипско културно лето 2019“, на сцената во Дом на млади гостуваaт „Cuckoo rack (Bopers)“- Jazz Quintet Кирил Кузманов - алт саксофон, Трајче Велков - труба, Гордан Спасовски- пијано, Кирил Туфекчиевски- контрабас, Виктор Филиповски- тапани Cuckoo rack е џез ансамбл кој обединува петмина

dnm

„Јас сум петтата сестра “ Театарска претстава ШКЛ19

„Јас сум петтата сестра “ Театарска претстава 19/07/2019г почеток 20:30ч ШКЛ19 За љубовта, перцепциите на светот и премрежијата на жената во небиднините. Б. Конески, П.М. Андреевски , С.Гаврилов Експериментална претстава Играат: 1.Макрина Јорданова 2.Наталија Спасова 3.Ивана Давкова 4.Ребека Спасова 5.Драгана Иванова Кристина Крстева Рецитатор

dnm

„Моите љубовни јадови“ Театарска Претстава (Р.Србија)ШКЛ19

„Моите љубовни јадови“ Театарска Претстава (Р.Србија) Народно позориште „Бора Стакнкович“ - 18.07.2019 Оваa претстава на духовит начин го опишува живот една жена во поодминати години, која е во потрагата за маж. Таа дава се од себе да го пронајде. Таа се нарекува "прабабадевојка", оди по

dnm

Kavrakov Jazz Quartet @ Dom na mladi – SKL 19

Kavrakov Jazz Quartet-ШКЛ19, 17/07/19, 22:00ч Кавраков Горан -Саксoфон Панко Гелев - Гитара Боро Шопов -Бас гитара Филип Крстевски - Перкусии