Skip links

Настани

dnm

Театарска претстава “Поштарот”

Театарска претстава "Поштарот" по истоимениот текст на Трајче Кацаров За време на ручекот што Даница го подготвила по повод пензионирањето на нејзиниот маж-Поштарот, се појавува човек кој наполно го менува животниот ритам на брачната двојака. После половина децинија заеднички живот, Даница, се запознава со вистинскиот

dnm

„Од сон до реалност“ едукативно – истражувачки проект, креативни работилници за театар

Почнуваме со нови театарски работилници за деца 🎉 🎭 По успешната реализација на проектот, „Од игра до театар“ во 2021 година, продолжуваме со нови работилници. „Од сон до реалност“ е едукативно - истражувачки проект кој низ форма на креативни работилници за театар, има за цел

dnm

Филозофски филмски фестивал во соработка со СОУ Гимназија “Славчо Стојменски” – Штип

Едукативна програма на Филозофскиот филмски фестивал – Средношколска видео лектира, во соработка со СОУ Гимназија “Славчо Стојменски” – Штип. Проекција на филмот 12 гневни луѓе (12 Angry men, 1957) на Сидни Ламет.

dnm

Ликовна изложба – “Класичното и современото, проткаено со митолошки мотиви”

Ликовна изложба - "Класичното и современото, проткаено со митолошки мотиви" - 06.04.2022 година. Автентично ликовно претставување на студентите од Ликовната Академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип Ментор: Вонреден професор м-р Јордан Ефремов

dnm

„Together Stronger for Inclusive Europe“ организиран од CET Platform Macedonia / ЦЕТ платформа Македонија.

Прв ден дисеминација на проектот „Together Stronger for Inclusive Europe“ организиран од CET Platform Macedonia / ЦЕТ платформа Македонија. На обуката учествуваа 19 младински работници од Италија, Хрватска, Кипар, Литванија, Македонија, Романија, Шпанија и Шведска. 👉Денес учесничката во овој проект и наш член Евгенија Донева

dnm

4 роденден на извидничкиот одред Еквинокс – 12.03.2022

На 12.03.2022 во дворот на ОУК Дом на Млади, Извидничкиот одред Еквинокс ги одбележа својот 4-ти роденден, како и 22 февруари - денот на извидниците, со свечена церемонија за давање завет за најновите членови и мала коктел забава. На настанот освен што присуствуваа родители, другарчиња