Skip links

Настани

dnm

Текстилијада 6 – во соработка со Гласен Текстилец

Текстилијада 6 - во соработка со Гласен Текстилец, 7 и 8 октомври. 07. Октомври со почеток од 19:00 часот. Изложбата е на тема: „Плата за живот“ на уметницата Јана Јакимовска. 08. Октомври со почеток од 19:00 часот. Уметничката изложба на стрип „Супер работничка“, Стрипот е

dnm

Колонија на различностите 22′

Ликовна работилница - "Колонија на различностите" која ќе се одржи од 19 до 21.09.2021. Во просториите на ОУК Дом на млади - Штип, под менторство на Ристе Мицевски - Ликовен уметник и Борче Петровски - Дефектолог. На 21.09. (среда) со почеток од 19:00 часот ќе

dnm

КАМЕРЕН КОНЦЕРТ – дуо кларинет и класична гитара

14.09.2022 (Среда) Оук “Дом на млади” Штип почеток 20:00 часот ВЛЕЗОТ Е СЛОБОДЕН Програма 1.Roberto Di Marino – Suite -Milonga -Interlude -Tango -Humoresque 2.Astor Pizzolla – Nightclub 1960 3.Ferdinand Rebay – Sonate in d-moll -I Allegro molto moderato -II Tehema und Variationen 4.Roberto Di Marino

dnm

Астибо Џез Фестивал 22′

Астибо Џез Фестивал 22' 06 и 07 септември со почеток од 21:30 часот, на големата летна сцена во ОУК Дом на млади - Штип. Настапуваат: 06.09 (вторник) - Филип Стевановски Бенд - Сашо Поповски Трио 07.09. (среда) - Џу Џу Трио - Парусион Груп Фестивалот

dnm

ШКЛ37 – Концерт

Концерт во склоп на 37 Штипско културно лето. Комбинација од класика и џез. Настапуваат: Давид Миладинов, Илија Белистојаноски, Марина Јаневска, Елена Силјаноска, Александар Бошков. Влезсот е слободен Почеток 21:00 Часот.

dnm

ШКЛ 37, Концерт – Фиц, Студени нозе

Концерт - Фиц Студени нозе Во склоп на 37 Штипско културно лето. 06.07.2022 летна сцена ОУК Дом на млади, почеток 21:30 часот. Влезница 100 ден.

dnm

Патувачко кино СИНЕДЕЈС

Патувачко кино СИНЕДЕЈС ОУК Дом на млади - Штип Влезот е слободен. 24 јуни, 20.30 часот [петок] PAW LAW, режија Тамара Котевска [краток филм] ATLAS, режија Алесандро Тонда Дискусија со присутна публика со проф. Тања Милошевска, Факултет за социологија УКИМ Модератор на дискусија: Јована Ѓорѓиовска,

dnm

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип!

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип! Ново изненадување од Замрзнатиот Петко и 5+ Фамилија, проследено со многу музика, игра и дружење, ве очекуваат на СЛАДОЛЕНД – мини-турнејата на Петко и 5+ БЕНД, која ќе се одржи во Штип. По повод

dnm

Концерт – Македонски Брас Квинтет 13.06.2022

Концерт на Македонски Брас Квинтет 13.06.2022 (понеделник) 19:30 часот. Влезот е слободен. Македонскиот Брас Квинтет е состав оформен во 2017 та година како иницијатива за музицирање во најпознатиот формат за камерна музика за лимените инструменти. Во составот членуваат: Aлександар Златески – прва труба (прва труба