Skip links

Литература

dnm

Сонцето во зборот- Промоција на книга на Андреј Јанков

Штипско културно лето, 35то по ред, претставување на младиот поет Андреј Јанков. 29.07.2020 со почеток во 20:30 Промотор: Проф. д-р Јованка Денкова Поетско читање: Искра Постолова, Андреј Јанков Андреј Јанков е роден 1998 година. Основно училиште завршува во ОУ „Малина Попиванова“ – Кочани, а средно

dnm

Мачорот Ал – Промоција на детска книга

Штипско културно лето, 35то по ред, четврток 09.07.2020 со почеток во 20:30. Промоцијата на една поинаква детска сказна полна со сплетки од страна на еден лукав мачор по име Ал. „Приказна за Мачорот Ал “ од Трајче Кацаров. Кратка содржина на книгаата за деца „Приказна

dnm

Поетско – музичка вечер

Поетско - музичка вечер ОСТАНИ ВО ДОМОТ на млади Почеток: 20 дo 22 часот Среда 24.06.2020г Live & Recorded Stream Учествуваат : 1. Мила Кралева и Симона Наскова (наградени на конкурсот за краток научно – фантастичен расказ) 2. Искра Постолова и Божидар Доневски (поезија од

dnm

Литературен конкурс за краток научно – фантастичен расказ

РЕЗУЛТАТИ од литературен конкурс за краток научно - фантастичен расказ. Од распишаниот конкурс во ОУК „Дом на млади“ Штип, за оригинален научно-фантастичен расказ, пристигнати се 5 (пет) раскази со следните наслови: 1. Тажниот лист 2. Тајниот неверојатен свет 3. Осамените книги 4. Посета на друга

dnm

Книжевно матине со Игор Крајчев

Игор Крајчев (Велес, 24 септември 1981) е македонски писател на епска фантастика. Тој е првиот македонски писател кој го воведува и го популаризира жанрот епска фантастика, која е особено значајна и популарна во останатите земји. Крајчев е добитник на Деветоноемвриско признание за афирмација на литературата

dnm

Промоција на стихозбирката ,,Човек“ на Јовица Ивановски

Промоција на стихозбирката "Човек" на Јовица Ивановски овогодишен добитник на наградата "Браќа Миладиновци" Ѕвездан Георгиевски во улога на промотор на стихозбирката „Човек“ од Јовица Ивановски овогодинешниот добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ од „Струшки вечери на поезијата„. Среда, почеток 19:30ч. Книгата „Човек“ вечерва на промоцијата можете