Skip links

Литература

dnm

Промоција на книгата “Од компетентност до комплетност” од Киро Јорданов

Промоција на книгата „Од Компетентност до Комплетност“ од авторот Киро Јорданов. Книгата претставува прирачник за преживување на наставници. Во издание на Арс Ламина. Книгата е посветена и им служи на сите наставници, идни наставници, родители и сите кои сакаат одблизу да се запознаат со образованието

dnm

Во чест на поетот – 20.04.2021

На 20.04.2021 година Штип ќе го чествува големото поетско дело на поетот, револуционер и општественик Ацо Шопов. Роден е во Штип на 20 декември 1923 година, починал во Скопје на 20 април пред 39 години (1982). Иако ги живееме деновите на социјална дистанца со многу

dnm

Промоција на книга – Елементарна теорија на музиката

Промоција на првата авторска книга „Елементарна теорија на музиката“ од Љупчо Ѓорѓијев која што претставува учебно помагало пред се за учениците од основните музички училишта, но и воведно дело за сите оние кои сакаат да се занимаваат со музика и да ја проучуваат. За авторот

dnm

Промоција на роман ,,Поминав, но не застанав’’ на Павел Миленковски

Промоција на првиот роман ,,Поминав, но не застанав’’ на Павел Миленковски. Павел Миленковски : ,,Инспириран од нашата реалност, од случувањата во нашето општество преку ликот на еден млад човек се обидов да раскажам една реална, но и необична приказна. Сите ние сме луѓе сите ние

dnm

Промоција на стихозбирка- “Дневникот на солзата” Силвана Панова – Мавромихаилова

Силвана Панова-Мавромихаиловае роденана 6.9.1978 година во Штип. Основно и средно образование (гимназија) завршува во својот роден град. Во 2003 година дипломира на Филолошкиот факултет „БлажеКонески” во Скопје, на групата Македонска книжевност и јужнословенски книжевности и се здобива со стручен назив професор по македонска книжевност и

dnm

Промоција на млад поет, поетеса Павлина Атанасова

Промоција на првата стихозбирка на Павлина Атанасова - "Големата прегратка" промотори: Јулијана Величковска и Снежана Стојчевска 09.09.2020 (среда) почеток 19:30 часот ОУК Дом на млади - Штип Летна сцена на отворено. Павлина Атанасова е родена на 20.9.1993 година во Штип. Дипломирала на Економскиот факултет при