Skip links

Драмска уметност

dnm

Театар во куфер – Разговори со Сара

Театар во куфер - меѓународен театарски фестивал во организација на  Дом на млади - Штип. Изведба на претставата "Разговори со Сара" 10.11.2029 година. http://domnamladi.mk/wp-content/uploads/2022/02/241457822_190980313125262_6623128854857232547_n.mp4

dnm

Театар во куфер 19′ – Меѓународен театарски фестивал

Театар во куфер 19' - Меѓународен театарски фестивал во организација на ОУК ДОм на млади - Штип од 5 до 15 ноември 2019 година. Репертоар: 05.11.2019 - Јустинијан Први - Дом на млади 06.11.2019 - Сладолед - Н.У. Ацо Шопов 07.11.2019 - Промоција на книги

dnm

Пепелашка – инклузивна претстава

Ни претставува задоволство да Ве поканиме на изведбата на инклузивната претстава „Пепелашка“, во која главните улоги ги играат деца со попреченост. Претставата ќе се одржи на 14-ти септември 2019 година (сабота) на отворената сцена во Домот на млади во Штип, со почеток во 19.30 часот.

dnm

„Јас сум петтата сестра “ Театарска претстава ШКЛ19

„Јас сум петтата сестра “ Театарска претстава 19/07/2019г почеток 20:30ч ШКЛ19 За љубовта, перцепциите на светот и премрежијата на жената во небиднините. Б. Конески, П.М. Андреевски , С.Гаврилов Експериментална претстава Играат: 1.Макрина Јорданова 2.Наталија Спасова 3.Ивана Давкова 4.Ребека Спасова 5.Драгана Иванова Кристина Крстева Рецитатор

dnm

„Моите љубовни јадови“ Театарска Претстава (Р.Србија)ШКЛ19

„Моите љубовни јадови“ Театарска Претстава (Р.Србија) Народно позориште „Бора Стакнкович“ - 18.07.2019 Оваa претстава на духовит начин го опишува живот една жена во поодминати години, која е во потрагата за маж. Таа дава се од себе да го пронајде. Таа се нарекува "прабабадевојка", оди по