Skip links

Драмска уметност

dnm

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип!

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип! Ново изненадување од Замрзнатиот Петко и 5+ Фамилија, проследено со многу музика, игра и дружење, ве очекуваат на СЛАДОЛЕНД – мини-турнејата на Петко и 5+ БЕНД, која ќе се одржи во Штип. По повод

dnm

Театарска претстава “Поштарот”

Театарска претстава "Поштарот" по истоимениот текст на Трајче Кацаров За време на ручекот што Даница го подготвила по повод пензионирањето на нејзиниот маж-Поштарот, се појавува човек кој наполно го менува животниот ритам на брачната двојака. После половина децинија заеднички живот, Даница, се запознава со вистинскиот

dnm

„Од сон до реалност“ едукативно – истражувачки проект, креативни работилници за театар

Почнуваме со нови театарски работилници за деца 🎉 🎭 По успешната реализација на проектот, „Од игра до театар“ во 2021 година, продолжуваме со нови работилници. „Од сон до реалност“ е едукативно - истражувачки проект кој низ форма на креативни работилници за театар, има за цел

dnm

Премиера на претставата “Колку убав погреб”

„Колку убав погреб“ е драма која зборува за животот на бездомникот Ангел, кој живее од смртта на другите, хранејќи се од погреб на погреб. На еден погреб, тој ќе ја запознае девојката Марија и нивните животи ќе се променат засекогаш ... Апсурдна приказна за една

dnm

Од игра до театар

"Од игра до театар" е еден од проектите подржани од Министерството за култура, како програма од национален интерес за 2021 година, реализиран во ОУК Дом на млади - Штип во соработна со младата актерка Ава Хусеини. Опис на проектот: „Од игра до театар“ е едукативен

dnm

Гледај радио -Кабаре перформанс

Штипско културно лето, 35то по ред, петок 09.07.2020 со почеток во 21:00. Кабаре перформанс „Гледај радио“ во изведба на Трајче Јованов. Гледај радио -Кабаре перформанс Радиото е живо, да живее радиото. Велеа видоето ќe го убие радиото, телевизијата ќе го дотолчи, социјалните мрежи го расплачуваат.Сето

dnm

Прво лице еднина – Монодрама

„Прво лице еднина“ - Монодрама Среда 26. 02. 2020г, поч:20:00ч Во Дом на млади Штип премиерно ќе биде прикажана монодрамата „Прво лице еднина” од режисерката, Драгана Гунин во изведба на актерката Владанка Димковска. Текстот е на Димковска, работен по мотивите на „Добра ноќ за бунтовни

dnm

Театар во куфер – Разговори со Сара

Театар во куфер - меѓународен театарски фестивал во организација на  Дом на млади - Штип. Изведба на претставата "Разговори со Сара" 10.11.2029 година. http://domnamladi.mk/wp-content/uploads/2022/02/241457822_190980313125262_6623128854857232547_n.mp4