Skip links

Настани

dnm

Астибо Џез Фестивал 22′

Астибо Џез Фестивал 22' 06 и 07 септември со почеток од 21:30 часот, на големата летна сцена во ОУК Дом на млади - Штип. Настапуваат: 06.09 (вторник) - Филип Стевановски Бенд - Сашо Поповски Трио 07.09. (среда) - Џу Џу Трио - Парусион Груп Фестивалот

dnm

ШКЛ37 – Концерт

Концерт во склоп на 37 Штипско културно лето. Комбинација од класика и џез. Настапуваат: Давид Миладинов, Илија Белистојаноски, Марина Јаневска, Елена Силјаноска, Александар Бошков. Влезсот е слободен Почеток 21:00 Часот.

dnm

ШКЛ 37, Концерт – Фиц, Студени нозе

Концерт - Фиц Студени нозе Во склоп на 37 Штипско културно лето. 06.07.2022 летна сцена ОУК Дом на млади, почеток 21:30 часот. Влезница 100 ден.

dnm

Патувачко кино СИНЕДЕЈС

Патувачко кино СИНЕДЕЈС ОУК Дом на млади - Штип Влезот е слободен. 24 јуни, 20.30 часот [петок] PAW LAW, режија Тамара Котевска [краток филм] ATLAS, режија Алесандро Тонда Дискусија со присутна публика со проф. Тања Милошевска, Факултет за социологија УКИМ Модератор на дискусија: Јована Ѓорѓиовска,

dnm

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип!

5+ БЕНД НА СЛАДОЛЕНД 5+ Бенд и Замрзнатиот Петко во Штип! Ново изненадување од Замрзнатиот Петко и 5+ Фамилија, проследено со многу музика, игра и дружење, ве очекуваат на СЛАДОЛЕНД – мини-турнејата на Петко и 5+ БЕНД, која ќе се одржи во Штип. По повод

dnm

Концерт – Македонски Брас Квинтет 13.06.2022

Концерт на Македонски Брас Квинтет 13.06.2022 (понеделник) 19:30 часот. Влезот е слободен. Македонскиот Брас Квинтет е состав оформен во 2017 та година како иницијатива за музицирање во најпознатиот формат за камерна музика за лимените инструменти. Во составот членуваат: Aлександар Златески – прва труба (прва труба

dnm

Театарска претстава “Поштарот”

Театарска претстава "Поштарот" по истоимениот текст на Трајче Кацаров За време на ручекот што Даница го подготвила по повод пензионирањето на нејзиниот маж-Поштарот, се појавува човек кој наполно го менува животниот ритам на брачната двојака. После половина децинија заеднички живот, Даница, се запознава со вистинскиот

dnm

„Од сон до реалност“ едукативно – истражувачки проект, креативни работилници за театар

Почнуваме со нови театарски работилници за деца 🎉 🎭 По успешната реализација на проектот, „Од игра до театар“ во 2021 година, продолжуваме со нови работилници. „Од сон до реалност“ е едукативно - истражувачки проект кој низ форма на креативни работилници за театар, има за цел